"Geen ramp als City Champions League niet wint" en KDB traint niet mee

  Pep Guardiola: "Indien er toch problemen zijn, zijn die mij niet meegedeeld."

  Manchester City krijgt morgen met Dinamo Zagreb die andere winnaar van de eerste speeldag in Groep C van de Champions League over de vloer. Op de persconferentie vielen 2 opmerkelijke zaken te noteren: Guardiola vertelde dat City de Champions League niet hoeft te winnen én dat iedereen fit is. Maar waar was Kevin De Bruyne dan op de laatste training?  

  Guardiola probeert nu al enkele seizoenen de Champions League te winnen met City. Maar dat doel is niet allesbepalend voor de Spanjaard: "Maar als het dit jaar opnieuw niet lukt, is dat geen ramp. Het leven gaat voort", vertelde hij op de persconferentie.

   

  Guardiola loodste City al 1 keer tot in de halve finale van het Europese toptoernooi. In 2018 en 2019 was de kwartfinale het eindstation na nederlagen tegen Liverpool en Tottenham. "Voor de fans is de Premier League het belangrijkste, laten we dat niet vergeten." In eigen land wonnen De Bruyne en co. het voorbije seizoen alle prijzen.

   

  Toch is de Champions League een belangrijke doelstelling. Guardiola: "Maar soms duurt het even vooraleer iets lukt. We blijven het proberen. We worden ook altijd beter. Deze club is nog niet gewend aan het winnen van Europese hoofdprijzen, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Liverpool of Manchester United. Maar dat komt nog wel."

  Geen De Bruyne op de laatste training

  Op de openingsspeeldag van het kampioenenbal won City ruim op Sjachtjor Donjetsk, Zagreb veegde thuis de vloer aan met Atalanta. Voor de match van morgen vertelde Guardiola op de persconferentie dat iedereen fit is. "Als er toch problemen zijn, heeft men mij dat niet gezegd", klonk het.

   

  Op de training na de persconferentie ontbrak evenwel Kevin De Bruyne. Waarom de man in vorm, die dit seizoen al een pak assists en goals verzamelde, afwezig was, wisten de Britse media niet. Vorige zaterdag was De Bruyne ook weer bepalend bij de 1-3 op Everton, waar hij 10 minuten voor het einde gewisseld werd.