Een dag na #Yorkshire2019: prachtig weer, blauwe lucht, "alles is anders"

  Yorkshire, op maandag 30 september.

  Yorkshire, op maandag 30 september.

  Het WK wielrennen is dit jaar geteisterd door regen, water en druppels. Veel druppels, zo mochten ook de eliterenners gisteren nog aan den lijve ondervinden. Vandaag is de lucht helemaal opgeklaard en "is alles anders".

  Mathieu van der Poel zakte in de finale van het WK door het ijs. De Nederlander kon nauwelijks zijn pedalen nog rondkrijgen: volledig kapot, onder meer door het barre weer.

   

  Vandaag is de lucht in Yorkshire opgeklaard. Dat stelt ook vader Adrie van der Poel vast. "24 uur later is alles anders", twittert Adrie.

  De Fransman Bernard vindt het niet eerlijk

  Julien Bernard reed zondag lange tijd op kop, in dienst van Julian Alaphilippe. Door regen en wind. Het leven, en zeker Yorkshire, is niet eerlijk, constateert de Fransman vandaag.

  Tom Pidcock excuseert zich

  Geen Engelsman zonder humor. Tom Pidcock, zaterdag goed voor een bronzen medaille bij de beloften, biedt op Twitter zijn excuses aan voor het slechte weer van de voorbije weken. "Typisch: vandaag is het prachtig weer", lacht hij.

  "Altijd prachtig weer in Yorkshire"

  Herman van der Zandt is vandaag absoluut niet met zijn verkeerde been uit bed gestapt. De NOS-journalist stond op, keek naar boven en genoot van de blauwe lucht.