Gilbert the day after: "Ik heb niet de beste nacht achter de rug"

  " "

  Philippe Gilbert weet nog altijd niet hoe hij gisteren ten val kwam.

  Het WK waar hij zo veel van verwacht had, werd een complete ontgoocheling voor Philippe Gilbert. Een dag later is de kater nog niet doorgespoeld: "Het is behoorlijk frustrerend om Yorkshire met goede benen te verlaten", schrijft de ancien op Instagram.

  De Belgische kopman kwam in de eerste lokale ronde ten val en kon - ondanks de hulp van Remco Evenepoel - niet meer bij het peloton aansluiten. Gedesillusioneerd en in tranen stapte hij uit de regenboogstrijd.

   

  Gisteren bedankte Gilbert Evenepoel al op Instagram voor zijn hulp. Vandaag likt hij nog steeds zijn wonden: "Ik heb niet mijn beste nachtje slaap achter de rug. De teleurstelling van de gemiste WK-kans blijft. Het is behoorlijk balen dat ik Yorkshire moet verlaten met niets dan een koppel erg sterke benen."

   

  "Ik weet nog altijd niet wat de oorzaak was van mijn val, maar het is wellicht beter om dat te laten rusten en vooruit te kijken naar nieuwe doelen!"

  De Instagrampost van Gilbert vandaag:

  De valpartij van Gilbert:

  En de opgave:

  Gilbert: "Dit is een ontgoocheling"