Debusschere tipte op Pedersen: "Vriend heeft 340 euro gewonnen"

  Mads Pedersen won gisteren het WK.

  Mads Pedersen werd in de voorbeschouwingen op het WK amper genoemd, maar de Deen veroverde tot eenieders verbazing gisteren de regenboogtrui. Al viel Jens Debusschere helemaal niet uit de lucht. "Ik zag hem na Koolskamp in het hotel en dan zie je wie er nog voor leeft en wie al iets meer op zijn bord legt."

  "Je zag dat Mads er mee bezig was"

  Een tweet van Stijn Steels trok gisteren onze aandacht. "Ere wie ere toekomt: Jens Debusschere kwam mij in Koolskamp zeggen dat Mads Pedersen wereldkampioen zou worden. Er zijn nog echte wielerkenners in de wereld", schreef Steels over zijn trainingsmakker.

   

  Hallo, Jens Debusschere? "Dat hij zou winnen is veel gezegd", is Debusschere eerlijk, "maar ik had wel het gevoel dat hij op zijn beste niveau van dit jaar zat. Ik weet ook dat hij altijd vroeg wil openen. Ik dacht: waarom hem niet als outsider bestempelen? Ik heb dat tegen Steels gezegd en hij heeft dat onthouden."

   

  "Ik was gisteren overigens bij vrienden naar het WK aan het kijken. Een van mijn vrienden heeft een gokaccount. Ik was er vrij laat, maar ik raadde hem aan om toch nog een gokje te wagen op Pedersen. Hij heeft van zijn 10 euro 340 euro gemaakt. We zullen er wel iets mee gaan drinken."

   

  Pedersen kwam gisteren boven water na een zwak voorjaar. "Maar in Koolskamp (10 dagen voor het WK) had ik gezien dat hij iets lichter stond dan in de klassiekers. Als je weet dat hij naar een periode toewerkt, dan weet je dat het een gevaarlijke klant wordt. Je zag dat hij er mee bezig was."

   

  "Tussen Koolskamp en de Primus Classic zaten we ook in hetzelfde hotel. Dan zie je wie er nog voor leeft en wie al iets meer op zijn bord legt. Dat was bij Pedersen zeker niet het geval. Het was dus geen supergrote verrassing."

  Jens Debusschere speelt voor ons nog eens Madame Soleil

  • Wie wint de Ronde van Lombardije? "Tiesj Benoot."
  • Wanneer wint Mads Pedersen zijn eerste klassieker? "Een topklassieker? Over 2 jaar. Volgend jaar nog niet, maar wel het jaar nadien."
  • Wanneer zal Jens Debusschere nog eens winnen? "Ik rijd nog maar 2 koersen en het zal heel moeilijk zijn. Het zal voor 2020 zijn. Vrees ik. Hoop ik."
  • Wint Anderlecht vrijdag op Charleroi? "Ik denk het niet. Ik ben een voetbalfan. Ik woon in Waregem en ben supporter van Zulte Waregem. En als Anderlecht onderaan staat, is daar een plaats minder voor Zulte Waregem."