• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Belgian Tornados naar Mount Everest om Spelen voor te bereiden

  De Belgian Tornados, met v.l.n.r. Kevin Borlée, Dylan Borlée, Jonathan Sacoor en Jonathan Borlée.

  De Belgian Tornados, met v.l.n.r. Kevin Borlée, Dylan Borlée, Jonathan Sacoor en Jonathan Borlée.

  Eind oktober vertrekt de 4x400 meter-ploeg, de Belgian Tornados, naar Nepal voor een expeditie naar het basiskamp van de Mount Everest, met z'n 8.848 meter de hoogste berg ter wereld. Dat doet de estafetteploeg ter voorbereiding van de Olympische Spelen van 2020 in Tokio.

  Op 24 oktober staat het vertrek naar Nepal gepland. Een paar dagen later, op 27 oktober, start de expeditie naar het basiskamp van de Mount Everest. Het wordt een tocht van 2 weken tot maximaal 5.364 meter hoogte. Een pittig trainingskamp dus voor de broers Borlée en Jonathan Sacoor.

   

  "We trekken op avontuur om elkaar op een dieper niveau te leren kennen, om in alle omstandigheden te leren samenleven", legt Jacques Borlée, coach van de 4x400 meter-ploeg, uit. "Bovendien is het ook een serieuze fysieke inspanning en daarmee is het de start van onze voorbereidingen voor de Olympische Spelen."

   

  De Belgian Tornados zullen hun teambuilding voor het eerst linken aan een goed doel. In Nepal zullen ze een bezoek brengen aan een SOS Kinderdorp en geld inzamelen voor de ruim 6.000 kinderen die er door SOS Kinderdorpen worden ondersteund.

  Niet aan hun proefstuk toe

  Het is niet de eerste keer dat de Tornados een jaar voor de Spelen op teambuilding gaan. In 2011 staken ze de op een na grootste gletsjer van Europa in IJsland over en in 2015 ging het richting de Grand Canyon in de Verenigde Staten. Nu is het dus de beurt aan de Mount Everest.