Eerlijke Trentin over slopend WK: "Met je T-shirt in de Belgische winter"

  Matteo Trentin en Mads Pedersen op het podium.

  Van alle favorieten was Matteo Trentin (30) de enige topper die in de diepe finale nog op de afspraak was. De Italiaan kreeg in de sprint in Harrogate misschien wel de kans van zijn leven, maar was in de sprint niet opgewassen tegen Mads Pedersen. "Hij was gewoon sterker."

  "Als je de sprint bekijkt, dan heb ik gewoon geen verhaal", begon Matteo Trentin zijn eerlijke analyse. "Mads was gewoon beter. Ik voelde me sterk, maar de koude speelde me wellicht parten in de sprint. Ik voel me nu nog altijd onderkoeld."

   

  "Het was echt een harde koers. Toen Van der Poel en ik aanzetten, was het veld helemaal versplinterd. Ik kan trots zijn op mezelf en mijn team, maar als je in deze positie zit, dan wil je die regenboogtrui en niet de zilveren medaille. Maar na de sprint heb ik niets te zeggen."

   

  "De inzinking van Van der Poel? Ik besefte het niet. Ik had het zelfs niet gezien. Maar daaruit kun je wel afleiden hoe hard het was. Vergelijk het met hoe je in de Belgische winter in je T-shirt buiten zou wandelen. Zo voelde het aan."

   

  "Ik kan mezelf niets verwijten. Mads won duidelijk en was gewoon de sterkste", besloot Trentin.