Wat Evenepoel niet kon uitvoeren: "WK openbreken met aanval"

  Philippe Gilbert en Remco Evenepoel

  Remco Evenepoel cijfert zich helemaal weg voor Philippe Gilbert.

  Remco Evenepoel heeft zijn eerste WK bij de profs niet kunnen uitrijden. Na de val van Philippe Gilbert cijferde hij zich helemaal weg voor zijn ploegmaat. "Op het einde zat ik helemaal leeg", vertelt de 19-jarige klasbak.

  Plan A hebben de Belgen overboord moeten gooien in Yorkshire. "Tussen ronde 6 en 7 ging ik een aanval plaatsen om de koers open te breken, maar dat feest is dus niet doorgegaan", legt Remco Evenepoel uit aan onze WK-ploeg in Engeland. "Dat is nu eenmaal koers, het heeft geen zin om daar stil bij te blijven staan."

   

  Een valpartij van kopman Philippe Gilbert veranderde de zaken voor Evenepoel. "Ik heb gedaan wat ik moest doen. Ik heb alles gegeven voor Phil om hem weer het peloton in te loodsen."

   

  "Door de afvallingsrace is ons dat niet gelukt. Er losten te veel groepjes, we dachten altijd dat we het peloton zagen, maar dat was niet het geval en op het einde zat ik helemaal leeg. Ik heb tegen mijn limiet gereden, ik kon niet meer."

  Ik heb gedaan wat ik moest doen. Ik heb alles gegeven voor Phil.

  Remco Evenepoel

  "Mijn seizoen zit erop"

  Op een kleine 100 kilometer van de streep stapte Remco Evenepoel van zijn WK-fiets. "Mijn seizoen zit erop, en het was een mooi seizoen", laat hij weten. 

   

  "Ik zat nog redelijk fris voor deze race, maar de omstandigheden zaten niet mee. In zo'n zwaar weer verschiet je nu eenmaal sneller een cartouche. Phil heeft me snel bedankt voor mijn inspanning", besluit de vicewereldkampioen tijdrijden. 

  VIDEO: Evenepoel snelt Gilbert te hulp