In goede en kwade dagen: "Sorry, Phil" en "Bedankt Remco, vriend"

  Vriendschap tussen de ervaren rot en de jonge snaak.

  Het WK is een desillusie geworden voor Philippe Gilbert. Door een val moest hij de koers vroegtijdig verlaten. In een ultieme poging om hem toch weer naar het peloton te loodsen werkte Remco Evenepoel zich uit de naad. Achteraf bedankte Gilbert er zijn jonge ploegmaat en landgenoot voor.  

  "Bedankt vriend", zette Philippe Gilbert op Instagram bij een ontroerende foto van zichzelf met Remco Evenepoel. De jonge snaak legt zijn arm troostend om de ervaren rot. Evenepoel deelde zelf ook een video van het moment. 

   

  "Phil, kampioen, het spijt me dat het me niet gelukt is je weer naar het peloton te brengen. Ik zweer dat ik echt alles gegeven heb in de achtervolging. Je bent een grote kampioen en je had dit echt verdiend."

   

  De twee sliepen ook samen op de kamer en reden uiteraard een heel seizoen samen bij Deceuninck-Quick Step. "Bedankt voor dit seizoen, bedankt voor de ervaring. Bedankt", sloot Evenepoel af. 

  Philippe Gilbert na zijn WK op Instagram

  De reactie van Remco Evenepoel