Bahrain-Merida zette Rohan Dennis op 13 september al op straat

  Wereldkampioen tijdrijden Rohan Dennis.

  Bahrain-Merida heeft vandaag bekendgemaakt dat het op 13 september de Australiër Rohan Dennis ontslagen heeft. De bekendmaking van die beslissing komt er 4 dagen nadat Dennis in Yorkshire wereldkampioen tijdrijden geworden is.

  "De beëindiging van het contract werd niet eerder bekendgemaakt om Rohan Dennis niet te storen in zijn voorbereiding op het WK", geeft Bahrain-Merida als reden mee op zijn website.

   

  "Rohan Dennis speelde de beslissing intussen door aan het UCI Arbitral Board. Hier willen we als team verder geen commentaar opgeven."     

   

  Rohan Dennis maakte afgelopen winter de overstap van het opgedoekte BMC naar Bahrain-Merida.

   

  Tijdens het seizoen ontstonden al snel ergernissen bij beide partijen en die kwamen tijdens de Tour de France tot een hoogtepunt. Dennis stapte erg verrassend een dag voor de tijdrit naar Pau, waar hij als favoriet zou starten, uit koers.

   

  De Australiër gaf geen commentaar bij zijn opgave, maar het bleek al snel dat irritaties over het materiaal van het team een rol speelden.

   

  Sinds zijn opgave in de Tour koerste Dennis niet meer voor Bahrain-Merida, maar dat belette hem afgelopen woensdag niet om met groot machtsvertoon zijn wereldtitel in het tijdrijden te verlengen. Hij haalde het met liefst 1'09" voorsprong op zilveren medaille Remco Evenepoel.

  Tweet van het team: