Sporza-sterren: Van der Poel en Sagan zijn topfavoriet volgens wielerjury

  Het verdict van onze jury.

  Voor het WK wielrennen hebben we onze Sporza-sterren nog eens afgestoft. Mathieu van der Poel wordt op zijn eerste WK bij de profs meteen tot topfavoriet gebombardeerd.

  Debutant en recordjager met 3 sterren

  Voor de jongens met 3 sterren kiest de jury voor 2 renners die grossieren in regenboogtruien. Mathieu van der Poel debuteert bij de profs, maar verzamelde al wereldtitels in het veld en in de jeugdcategorieën. Peter Sagan kan dan weer als eerste renner ooit voor de 4e keer wereldkampioen worden.

  Belgen met 2 sterren

  De Belgische kopmannen worden net onder Van der Poel en Sagan gezet. Philippe Gilbert is samen met Sagan de enige in dit sterrenlijstje die al een wereldtitel op zijn palmares heeft staan. De 3e tweesterrencoureur is Julian Alaphilippe, toch nog altijd dé man van het seizoen. Maar zit er nog wat in de tank bij de Fransman?

  Bont allegaartje met 1 ster

  De jongens met 1 ster kunnen we opdelen in 3 categorieën: snelle mannen als Sam Bennett en Michael Matthews, sterke beren die goed kunnen klimmen als Jakob Fuglsang en Aleksej Loetsenko en ten slotte Matteo Trentin, een combinatie van de 2 vorige categorieën.

  De jokers

  Sommige renners kregen maar 1 stem achter hun naam van 1 jurylid. Zij haalden uiteraard de definitieve lijst niet, maar toch is het interessant om ook eens naar deze jokers te kijken.

   

  Zo was Renaat Schotte de enige die een ster achter de naam van Dylan Teuns zette, terwijl Bert De Backer gelooft in Michael Valgren. Christophe Vandegoor koos dan weer als enige voor Sonny Colbrelli. Hannes Tahon - de rechterhand van Michel en José - selecteerde met Matej Mohoric en Daryl Impey zelfs 2 jokers.