"Politie kon veiligheid van supporters en spelers niet meer garanderen"

  STVV-Genk eindigde in mineur, toen scheidsrechter Visser iets voor het einde van de match het laatste fluitsignaal al blies. Op last van de politie, zo blijkt. "Er zal nu een rapport worden opgemaakt en daarna moeten ze oordelen wat de eindstand wordt."

  STVV-voorzitter: "Beide clubs geen punten, dat verdienen we allebei niet"

  "Amai, wie had dat gedacht", reageert STVV-voorzitter David Meekers. "Er was vooraf veel te doen om de Slag om Limburg en er zal achteraf ook nog veel over te doen zijn."

   

  "We kwamen 0-3 achter, daarna werd de match stilgelegd en kwamen we nog terug tot 3-3. De politie op het terrein was een anticlimax, want het was tot dan een heel mooie wedstrijd. Doodjammer."

   

  Maar wat wordt de uitslag dan? "Scheidsrechter Visser heeft Genk-voorzitter Croonen en mij toegesproken. Het is niet zijn beslissing, maar wel van de politie. Die stelde dat de veiligheid van de spelers en de toeschouwers niet meer gegarandeerd kon worden. Hij had dus geen andere keuze dan de wedstrijd te beëindigen."

   

  "Er zal nu een rapport worden opgemaakt en dan moeten ze maar oordelen wat de eindstand wordt. Ik kan niet anders zeggen dat de match werd stilgelegd toen er zich ongeregeldheden, of laat het ons eigenaardigheden noemen, voordeden in het bezoekende vak. Dat heeft iedereen gezien. Beide clubs geen punten, dat zouden we wel allebei niet verdienen."

   

  Het belang van de eerste onderbreking, die er kwam na tumult uit het STVV-vak, wuift Meekers weg. "Ik zie het probleem niet. De match is stilgelegd bij een hoekschop van ons en is hervat bij een hoekschop. Wij waren daarvoor al naar voren getrokken. Dat die hoekschop meteen binnen ging, was het keerpunt."

  Er was vooraf veel te doen om de Slag om Limburg en er zal achteraf ook nog veel over te doen zijn.

  David Meekers (STVV-voorzitter)

  Eerst de 3-3 van STVV, dan de woede bij de Genk-fans en de verwarring na het vroegtijdige eindsignaal

  De Condé: "Erg dat je beloond wordt door zulke acties te doen"

  Dimitri De Condé, de technisch directeur van Genk, vond de ontknoping van de derby "ontgoochelend". "De kooi stond vandaag aan de verkeerde kant; Of ze hadden misschien alle supporters in een kooi moeten stoppen", verwijst hij naar de controversiële afsluiting die de mogelijk baldadige Genk-fans in bedwang moest houden.

   

  "Ik vind dat nog het ergste van allemaal, erg voor een Limburgse derby. Onze supporters zijn hier mensonwaardig ontvangen."

   

  "Dat we door die eerste onderbreking uit ons ritme zijn gehaald, was natuurlijk niet oké. Uiteraard hadden wij scherper moeten verdedigen bij die tegengoals, maar ik hoor ook van de spelers hoe lastig het is als je een kwartier hebt stilgelegen. Dat was heel wedstrijdbepalend. Het is erg dat je beloond wordt door zulke acties te doen."

  STVV-coach Brys moet zijn supporters bedaren