F2-rijder Juan Manuel Correa staat voor operatie van 10 uur

    Er is nog geen licht aan het einde van tunnel voor Juan Manuel Correa, de F2-rijder die eerder deze maand betrokken was in het zware accident in Francorchamps, waarbij Anthoine Hubert het leven liet. De Amerikaan ondergaat zondag een operatie van 10 uur aan zijn been.

    Vorige week ontwaakte de onfortuinlijke Correa uit een kunstmatige coma en werd de toestand van zijn longen gescreend om al dan niet tot een operatie over te kunnen gaan. Het medische team van een ziekenhuis in Londen meldde eerder al dat Correa weer volledig bij bewustzijn is.

     

    De F2-rijder koos ervoor om zijn getroffen voet niet te laten amputeren, maar om tot een zware 10 uur durende operatie over te gaan. Die operatie is evenwel niet zonder risico’s. De dokters voeren nu een race tegen de tijd om de toestand van zijn been en longen onder controle te houden voor de operatie van zondag.