Michel Wuyts: "Over Fuglsang of Pogacar wordt niet gepraat, dat intrigeert me"

  Michel Wuyts en Bavo Mortier

  Michel Wuyts blikt vooruit met onze onlinereporter.

  Het laatste woord voor het WK wielrennen bij de profs van start gaat, is aan Michel Wuyts. Onze commentator schuift "de laaglanders Gilbert, Van Avermaet en Van der Poel naar voren. Maar wat met de Vueltamannen Fuglsang en Pogacar?"

  "WK barst open na 180 of 200 kilometer"

  "Ze hebben het altijd over de wereldkampioenschappen, maar als puntje bij paaltje komt, denkt iedereen aan vandaag. Zondag is de hoogdag, dan vormt het WK voor eliterenners de hoogmis", opent Michel Wuyts de heilige dag.

   

  "Wie gaat het WK winnen? Daar wordt weken vooraf over gepalaverd. Ik heb voor mezelf uitgemaakt dat ik dat 285 kilometer ga bekijken en ga beoordelen als de ontwikkelingen zich voordoen."

   

  "Ik denk niet dat het wedstrijdpatroon van de eerste 150 kilometer veel zal verschillen van eerdere edities. Er zal vrij vroeg een ontsnapping op poten gezet worden met een aantal ongevaarlijken. Misschien zit er eentje bij waardoor je denkt: "Tiens, zo vroeg?""

   

  "De wedstrijd zal pas echt openbarsten vanaf kilometer 180 of 200. Dat is vroeg, want dan volgt er nog 100 of 80 kilometer met tal van moeilijkheden op die lokale ronden."

  sfeerbeeld Yorkshire

  Vandaag bereikt de WK-koorts haar hoogtepunt.

  Laaglanders en Vueltamannen

  "Het weer zal zeker een rol spelen", gaat Michel Wuyts voort. "Achteraan zal de poort voortdurend openstaan. Iedereen zal vooraan willen zitten, waardoor ik heel wat valpartijen vrees."


  "Het peloton zal minstens gehalveerd zijn wanneer het aan de lokale rondes begint. Hopelijk tellen we dan nog 4 of 5 renners met de Belgische driekleur op hun trui."

   

  "Het gure weer speelt in het voordeel van de Flandriens", weet onze ervaren commentator. "Dat zijn de renners die het gewoon zijn om te scoren in het prille voorjaar,  in februari en maart. Dan kom je bij de laaglanders uit: Van Avermaet, Gilbert en Van der Poel."


  "Achter de namen van de Vueltamannen zet ik grote vraagtekens. Wat kunnen zij nog presteren na een zware Ronde van Spanje?"

   

  "Over Fuglsang wordt niet gepraat, dat intrigeert me. Ook Pogacar - de nummer 3 van de Vuelta - wordt vergeten, terwijl je hem toch naast Evenepoel mag plaatsen. Ik ben zeer benieuwd of zij de slag zullen overleven, want het WK is altijd een "battle"."

  Ook Pogacar wordt vergeten, terwijl je hem toch naast Evenepoel mag plaatsen.

  Michel Wuyts

  "Droom van WK zoals in 1998"

  "Hopelijk krijgen we een geweldige koers", stelt Michel Wuyts. "Ik droom van een WK zoals in 1998."

   

  "Het regende van bij de start in Valkenburg. Onze werkmier Ludo Dierckxsens trok de wedstrijd open en we kregen een komen en gaan tot in de allerlaatste ronde. Dan vliegen die 7 uur voorbij."

   

  Ter herinnering: in 1998 won de Zwitser Camenzind voor Peter Van Petegem en de Italiaan Bartoli.

  VIDEO: Michel Wuyts aan de vooravond van het WK