Princen gaat op zoek naar Belgische rallytitel na plotse vechtscheiding met team

  " "

  Kris Princen moest na een gedwongen ontslag bij BMA dringend op zoek naar een nieuwe auto.

  Als Kris Princen dit weekend de East Belgian Rally wint, volgt hij zichzelf op als Belgisch kampioen. Maar de voorbereiding verliep allerminst vlekkeloos. Twee weken geleden liet BMA, het team van Bernard Munster, tot ieders verrassing weten dat het de samenwerking met de rijder stopzette. Een vertrouwensbreuk zou aan de basis liggen van de vechtscheiding. Onze rallykenner Gert Gommé schetst de gang van zaken.

  Ruzie met zijn team

  Vanaf het begin van de samenwerking met BMA (begin 2017) was Princen altijd tevreden over de service van het team en de geleverde wagens. Zowel in 2017 als in 2018 won de Landenaar achter het stuur van een Skoda Fabia telkens 4 rally’s die meetellen voor het BK.

   

  Ook dit jaar stond Princen weer op kop in de tussenstand, na zeges in Haspengouw, de TAC-rally en de Sezoensrally, nu met een Volkswagen Polo. Maar in de Omloop van Vlaanderen 3 weken geleden liep het verkeerd. Van bij de start liet Princen verstaan dat de Polo onbestuurbaar was.

   

  Na een brandje aan boord door een gebroken uitlaat moest de Belgische kampioen opgeven. Ploegbaas Bernard Munster gooide nog wat olie op het vuur door te suggereren dat het probleem van Princen tussen de oren zit.

  Princen spuwt zijn gal

  Princen reageerde furieus op Facebook. “Ik wil me niet verlagen tot het niveau van Bernard en ik ben ontgoocheld in zijn reactie. De voorbije 2 jaar werd mijn auto altijd tot in de puntjes verzorgd en bovendien reed niemand anders met mijn wagen."

   

  "Alles veranderde met de komst van de Polo dit jaar. De auto’s worden nu met een hoge frequentie verhuurd aan om het even wie en dit doet de kwaliteit serieus achteruitgaan. In de Omloop was de auto totaal onbestuurbaar. Een gebroken uitlaatcollector, duidelijk een gevolg van de crash van Lefebvre in Duitsland, zorgde voor een beginnend brandje. Ik vraag mij nog altijd af of dat brandje echt was of ook tussen mijn oren zat.”

  Met nieuwe auto op zoek naar de titel

  Het Belgisch kampioenschap zit intussen in zijn beslissende fase. Met nog 2 rally’s voor de boeg, de East Belgian en de Condroz, staat Princen op kop. Hij heeft nog 1 zege nodig om zichzelf op te volgen als kampioen.

   

  Op 11 september kreeg Kris Princen zijn ontslagbrief in de bus: de tijd was dus kort om een topwagen te vinden voor de laatste 2 rally’s. Princen vond uiteindelijk een Skoda Fabia R5 EVO bij PTR, het team van Pieter Tsjoen, zelf achtvoudig Belgisch kampioen.

   

  Veel tijd om zich aan te passen aan het nieuwe speelgoed is er niet, maar Princen is een klasbak en hij zal supergemotiveerd zijn om zijn vorige team een poepje te laten ruiken.

  Gert Gommé