Ga naar de inhoud

Nieuwe Belgische titel nog niet binnen voor Kris Princen

Kris Princen rijdt het BK uit met een Skoda Fabia van Pieter Tsjoen.

Kris Princen heeft zijn Belgische rallytitel nog niet kunnen verlengen. De titelverdediger eindigde op de 4e plaats in de East Belgian Rally. De ontknoping van het Belgisch kampioenschap is nu voor de slotmanche in de Condroz.

Ruim verslag van de East Belgian Rally

Kris Princen kon zichzelf opvolgen als Belgisch kampioen als hij in en rond Sankt Vith de East Belgian Rally won. Dat lukte niet, want Adrian Fernémont was de man van het weekend. In 7 van de 12 ritten stuurde hij zijn Skoda Fabia naar de beste chrono.

 

Princen, die ook met een Skoda Fabia reed, moest tevreden zijn met de 4e plaats. Hij eindigde in Duitstalig België op 55 seconden van Fernémont.

 

In de stand leidt hij met een bonus van 2 punten op Sébastien Bedoret - die 3e werd in de East Belgian Rally - en 8 op Fernémont. De Rally van de Condroz beslist begin november over de eindwinnaar van het Belgisch kampioenschap.

Uitslag East Belgian Rally
1. Férnemont (Skoda Fabia) in 1u25'19"5
2. De Mévius (Skoda Fabia) op 15"5
3. Bedoret (Skoda Fabia) 38"6
4. Princen (Skoda Fabia) 55"4
5. De Cecco (Skoda Fabia) 1'09"4