Beloftekampioen Battistella: "Sorry aan Eekhoff, maar ik was de sterkste in koers"

  Het was een bewogen dagje gisteren voor Samuele Battistella. De Italiaan finishte als tweede tijdens de beloftenwedstrijd op het WK in Yorkshire, maar na de diskwalificatie van Nils Eekhoff mocht hij alsnog het podium op als winnaar. "Ik vind het heel erg voor Eekhoff, maar hij werd niet zomaar gediskwalificeerd." 

  Het was gisteren hét nieuws van de dag: de Nederlander Nils Eekhoff won de sprint voor het goud bij de beloften, maar werd na een controversiële beslissing van de wedstrijdjury gediskwalificeerd. Samuele Battistella kreeg zo alsnog de regenboogtrui om zijn schouders.

   

  Op een persmoment deed de Italiaan gisterenavond zijn verhaal. "De eerste 30 seconden begreep ik niet goed wat er gebeurd was. Opeens zeiden ze dat ík de nieuwe wereldkampioen was. Nu besef ik het pas, nu ik mijn trui en mijn medaille zie. Ik kan het niet beschrijven. Het is fantastisch, ik ben heel erg gelukkig."

   

  De Italiaan zat ook wel in met zijn onfortuinlijke collega, Nils Eekhoff. "Ik vind het heel erg voor de jongen. Ik ken hem niet goed, maar hij was de winnaar. Ik weet niet wat er toen gebeurde bij de wedstrijdcommissarissen, maar ik ben nu de wereldkampioen."

   

  "Ik voel me ook de winnaar. Hij is gediskwalificeerd en dat was niet zonder reden. Sorry aan hem, maar ik ben de winnaar. Het is jammer voor hem dat hij van de euforie kon proeven, maar dat is wielrennen."

  Battistella moest in de sprint zijn meerdere erkennen in Nils Eekhoff.

  Battistella: "Ik was tweede aan de finish, maar ik was de sterkste in koers"

  Vandaag kwam de Italiaan op Twitter nog even terug op de heisa van gisteren. "Wat kan ik zeggen... Ik was misschien tweede aan de finish, maar ik was wel de sterkste gisteren. Ik reed alleen tegen 25 andere renners. In de sprint maakte ik dan de grootste fout van mijn leven en finishte ik pas als tweede."

   

  Hij had ook nog wel enkele troostende woorden over voor Eekhoff. "Ik vind het erg voor je, Nils, want je kwam als eerste over de meet. Het was niet mijn fout dat de UCI die beslissing nam. Maar je bent sterk, misschien win je ooit wel de regenboogtrui bij de grote jongens", besloot hij met een knipoog.