Pas 20 kilometer na haar aanval trekt Van Vleuten vestje uit: "Kijk hoe mager ze staat"

  Ook al had ze al een serieuze aanval geplaatst, toch kreeg Annemiek van Vleuten het niet meteen te warm. Het duurde even voor ze haar overvestje uittrok. Toen ze dat deed, viel het meteen op hoe scherp de Nederlandse staat.

  "Er zijn mensen die zeggen dat het BMI van Annemiek van Vleuten 21,9 is", vertelt Ruben Van Gucht. "Dat is eerder aan de hoge kant voor een topatleet. Je zou het niet zeggen als je ze zo ziet."

   

  "Ze is extreem mager", reageert Lieselot Decroix. "Het BMI zegt eigenlijk niet alles. Het zegt bijvoorbeeld niets over de verhouding spiermassa versus vetgehalte. Iemand kan een hoog BMI hebben, maar als je veel spiermassa hebt is dat toch een heel ander verhaal."

   

  "Bij vrouwen is het ook zinvol om een scan te nemen en te kijken naar de botdensiteit. Je ziet heel vaak dat die afneemt bij mensen die te mager zijn."

  Bekijk haar indrukwekkende aanval: