Ploegarts: "Door 1 nacht minder te slapen, presteer je niet plots 20% minder"

  De koers gaat morgen om 8.40u van start. Wie staat daar nog met kleine oogjes?

  De profrenners zullen morgen al bij het krieken van de dag moeten opstaan, als ze tijdig aan de start willen staan voor hun WK. De koers begint al om 20 voor 9 Belgische tijd. Van ploegarts Kris Van der Mieren moeten zijn renners rond half 6 uit de veren.

  "De renners zullen wel wat vroeger moeten opstaan dan ze gewoon zijn", stelt ploegarts Van der Mieren. "Ze moeten wat vroeger eten. Voor zo'n lange en zware wedstrijd zullen ze ook een grotere maaltijd willen eten. Dat kan niet net voor de wedstrijd, want ze krijgen best ook nog wat tijd om te verteren. Ze zullen dus rond half zes moeten opstaan."

   

  Kruipen ze dan ook vroeger onder de wol? "Ja, dat is de bedoeling. Ze zijn daar nu al mee bezig. Want het is niet evident om plots een uur of 2 vroeger dan normaal in je bed te kruipen en te slapen. De ene heeft daar al iets meer moeite mee dan de andere. We houden er rekening mee. Ze rusten nu ook al wel veel overdag."

   

  Zal het vroege startuur invloed hebben op de wedstrijd? "Dat denk ik niet. Het is voor iedereen hetzelfde. De meeste renners hebben de voorbije weken ook hetzelfde parcours afgelegd. Het is ook niet zo dat je door een nachtje minder te slapen plots 20 procent minder presteert."

   

  "De Belgen zullen zeker genoeg uitgerust zijn. Daar twijfel ik niet aan."