Philipsen: "Ik miste grinta, misschien was mijn seizoen te lang"

  Jasper Philipsen was met medailleambities naar Yorkshire afgezakt, maar iets voorbij half koers was zijn strijd al gestreden. "Ik miste frisheid en weerbaarheid."

  Philipsen: "Tijd om mijn lichaam te laten rusten"

  "Het is niet simpel om topfavoriet te zijn", beseft Jasper Philipsen na het WK voor beloften. "Het was een zware wedstrijd en dan moet je 100% zijn. Dat was ik vandaag niet."

   

  "In het begin viel het nog redelijk mee, maar op de klim voelde ik dat ik frisheid miste en geen weerbaarheid had. Ik wist dat er bovenaan wind zou staan en ik dus vooraan moest zitten. Ik heb het nog geprobeerd, maar belandde toch in de 2e waaier. Als ik grinta had gehad, was ik daar zonder probleem wel bij geraakt, maar vandaag was die ver te zoeken."

   

  "Misschien was mijn seizoen te lang. Ik denk dat ik van alle beloften hier veruit de meeste koersdagen had. Het is tijd om mijn lichaam even te laten rusten en volgend seizoen sterker terug te komen."

  Dewulf: "Met deze ploeg moeten we ontgoocheld zijn"

  Stan Dewulf eindigde op de 11e plaats als beste Belg. "Maar met de Belgische ploeg die we hadden, moeten we ontgoocheld zijn. Dan ben je niet tevreden met een 11e plaats."

   

  Dewulf moest in de beginfase al met zijn krachten gooien om in de vlucht te geraken. "Dan weet je dat je die krachten in de finale tekort zal komen. Op het einde voelde ik ook dat ik door mijn beste krachten heen was."

  De Belgen over het parcours: "Ik tip op Kristoff"

  Er is de voorbije dagen al heel wat gepalaverd over het parcours, maar Philipsen en Dewulf kunnen zelf getuigen hoe zwaar het is. "Het is een eerlijk parcours en de sterkste zal hier winnen", zegt Philipsen. "Ik denk dat Alexander Kristoff (zijn ploegmaat bij UAE) hier kort zal zijn. Hoe langer de wedstrijd, hoe sterker hij wordt."

   

  "Ik vond het parcours veel zwaarder dan ik had verwacht", zegt Dewulf. "Het begin ziet er vrij vlak uit, maar het voortdurende golven op en af kruipt ook in de kleren. Met de regen erbij daalt ook de gevoelstemperatuur. Dit is echt iets voor klassieke renners."

  Van Wilder: "Moest passen op de laatste klim"