Milanov: "Altijd stress in kwalificaties, maar nu heb ik niets te verliezen"

  Philip Milanov

  Philip Milanov pakte op het WK in 2015 nog zilver.

  Philip Milanov doet zaterdag een gooi naar een finaleplaats in het discuswerpen. "Door mijn voetblessure heb ik mijn techniek moeten aanpassen, maar zonder succes", zegt onze landgenoot.

  Philip Milanov hoopt zaterdag in de kwalificaties van het discuswerpen dat zijn goede herinneringen aan Doha niet verpest zullen worden. In 2016 gooide onze landgenoot zijn discus 67,26 meter ver in Doha, nog altijd goed voor zijn Belgische record. "Dat blijft inderdaad een mooie herinnering."

   

  Die afstand zat er dit seizoen nog niet in voor Milanov, die vorig jaar het EK miste door een voetblessure. "Ik ben niet zeker dat het indertijd een stressfractuur was, ik geloof dat het een trauma was. Ik heb mijn techniek moeten aanpassen, maar zonder succes. Ik heb drie injecties met cortisone gekregen tegen de pijn. Maar als ik te hard werp, voel ik het nog."

   

  Milanov haalde de WK-limiet niet, maar werd wel opgevist. "Dit seizoen heb ik te veel op dat minimum (65m00) gejaagd. Zowel op psychologisch als op fysiek vlak was het niet eenvoudig, terwijl ik het de voorgaande jaren nooit moeilijk had om de limieten te halen."

   

  Om zeker te zijn van de finale moet Milanov zijn discus 65,50 meter ver werpen. "Zoals iedereen wil ik doorstoten naar de finale. In vergelijking met 2015 (toen Milanov zilver won op het WK in Peking) is het niveau enorm gestegen. Ik heb nog altijd stress bij de kwalificaties, maar dit jaar heb ik niet veel te verliezen."