Juventus-hooligans krijgen stadionverbod in kader van maffiaonderzoek

  De Italiaanse politie heeft 38 supporters van topclub Juventus een jarenlang stadionverbod opgelegd. Vier supporters krijgen daarbij een sanctie die oploopt tot 10 jaar. De uitspraken kaderen in een onderzoek naar de banden tussen Juventus en de Calabrese maffia.

  De politie gaf vier andere fans een stadionverbod van zeven jaar, terwijl nog eens vier supporters zes jaar moeten wegblijven. Drie hooligans krijgen een straf van vijf jaar, de 23 overige aanhangers moeten vier jaar brommen.

   

  De uitspraken volgen uit het onderzoek naar de 'Ndrangheta, de Calabrese maffia. Leden van die organisatie kregen in het verleden op grote schaal tickets voor wedstrijden van Juventus, die ze dan tegen forse winst doorverkochten.

   

  Speurders beten zich vast in de zaak, en het Juve-bestuur zette het netwerk stop. Hierop bedreigde 'Ndrangheta enkele clubofficials. De politie pakte eerder deze maand in hetzelfde onderzoek al tien personen op.

  Het is niet voor het eerst dat de Italiaanse topclub in het nieuws komt wegens mogelijke links met de maffia. In  2017 werd voorzitter Andrea Agnelli voor een jaar geschorst wegens vermeende banden met de 'Ndrangheta. De telg uit het FIAT-geslacht kreeg na beroep wel strafvermindering.