Hazard voor 1e derby tegen Atletico: "Mijn wens? Scoren en winnen"

Het seizoen van Eden Hazard is wat later begonnen door een blessure.

Eden Hazard maakt zich op voor zijn eerste derby Atletico-Real. Tegen Osasuna de voorbije week kregen hij en Thibaut Courtois nog rust, maar de aanvoerder van de Rode Duivels is klaar om morgen te knallen: "Ik wil de supporters gelukkig maken."

Ondanks de moeizame seizoensstart staat Real na de 2-0-midweekzege tegen Osasuna toch maar mooi op de eerste plaats in Spanje met 1 puntje meer dan nummer 3 Atletico Madrid.

 

Voor Real-topaankoop Hazard wordt het een eerste kennismaking met de specifieke derbysfeer. Op de clubwebsite blikt de man van 100 miljoen euro vooruit: "Rond een derby hangt altijd een speciale sfeer, dat weet je. De passie, de rivaliteit tussen de supporters… Vooral wanneer het twee ploegen zijn die in dezelfde stad spelen, zoals Real en Atletico.”

 

"Als voetballer weet je hoe derby’s zijn. Je weet wat je moet doen en dat is winnen: dat hoef je niet uit te leggen aan je ploegmaats. Onze mentaliteit zal de sleutel tot succes zijn. Dat is cruciaal in een derby. De ploeg die het meer wil, zal winnen.”

 

De Belg die nog zijn beste vorm moet vinden na een blessure begin dit seizoen, leeft niet anders naar deze match toe: "Ik heb me niet anders voorbereid op deze derby dan anders. Ik heb geen routine. Ik probeer me gewoon te focussen en het beste  van mezelf te geven op het veld."

 

"Mijn wens voor deze derby is scoren en winnen. Ik wil de supporters gelukkig maken."