Zilveren Julie De Wilde: "2e is mooi, maar toch ook net niet"

  Julie De Wilde twijfelde na de finish nog wat tussen vreugde en ontgoocheling na haar zilveren medaille op het WK wielrennen voor junioren. "Je wil eigenlijk toch liever op het hoogste schavotje staan."

  Meteen na de finish klopte Julie De Wilde teleurgesteld op haar stuur en ook tijdens de podiumceremonie keek ze toch wat jaloers naar de regenboogtrui die Megan Jastrab mocht aantrekken.

   

  "Je komt naar een kampioenschap om te winnen", zegt De Wilde. "Een 2e plaats is mooi, maar toch ook net niet. Je zou toch het liefst op het hoogste schavotje staan."

   

  "Het was een heel hectische koers, met veel geduw. Ik ben ook niet gewend in zo'n groot peloton te rijden, tegen de wereldtop dan nog. In België zit je in een peloton met 50 rensters en kun je naar voren en achteren rijden wanneer je maar wil."

   

  "In de laatste kilometer zat ik een beetje ingesloten, ik was wat weggeduwd. Ik kon toch het wiel van Backstedt houden, toen die Nederlandse aanging. Ik dacht: ik moet daar vol naartoe, anders heb ik misschien geen podiumplaats. Ik ging erop en erover en zette nog door, maar Megan was nog een beetje voor."

   

  De Wilde speelde tot voor kort nog voetbal op hoog niveau. De vergelijking met Remco Evenepoel, die net als haar zilver veroverde op dit WK, is snel gemaakt. "Ik wil mij niet met Evenepoel vergelijken, maar mocht ik even goed zijn, zou ik al blij zijn."

  Ik wil mij niet vergelijken met Evenepoel, maar zou blij zijn als ik even goed was

  Julie De Wilde, ook ex-voetbalster