Ga naar de inhoud

De Red Flames zijn nummer 18 van de wereld, hun record

 vr 27 september 2019 11:46
" "
De Red Flames bereiken een mijlpaal: hun beste ranking ooit.

Onze nationale voetbalvrouwen prijken op de nieuwe wereldranking van de FIFA op de 18e plaats. Nooit eerder stonden ze zo hoog. 

In vergelijking met het vorige klassement (juli) wisselde België van plaats met Zwitserland, een van de tegenstanders in de voorronde van het EK 2021.

 

Het team van bondscoach Ives Serneels begon begin september de EK-kwalificatiecampagne met een 5-1-zege tegen Kroatië (FIFA-54). Op 8 oktober staat de volgende opdracht op het menu in Roemenië (FIFA-42). Nog dit jaar gaan de Flames nog naar Kroatië (8/11) en ontvangen ze Litouwen (FIFA-107, 12/11).

 

De Flames kregen een vermelding in de officiële tweet van de FIFA over de nieuwe ranking. In maart dook België voor het eerst de top 20 in.

 

Helemaal bovenaan het klassement blijft alles bij het oude: wereldkampioen VS telt een flinke voorsprong op Duitsland, Nederland en Frankrijk.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.