Clement: "Het is niet mijn job om al mijn spelers tevreden te houden"

  Philippe Clement op zijn persconferentie voor de match tegen KV Mechelen.

  Het zijn drukke weken voor de Belgische clubs die ook in Europa meedraaien. Dinsdag gaat Club Brugge op bezoek bij Real Madrid, maar eerst staat de verplaatsing naar KV Mechelen op het programma. "Iedereen moet klaar zijn voor morgen. Daar worden de plaatsen afgedwongen voor Madrid."

  De persconferentie opende met een vraag over Dion Cools. "Het is elke persconferentie een beetje hetzelfde. We praten meer over spelers die niet spelen dan over spelers die er wel zijn. Dat is niet logisch. Ik heb 27 kernspelers en dan moet je keuzes maken, ook in de Beker. Nu koos ik Van Der Brempt, maar Cools knokt ook voor die plaats. Hij zit in de kern."

   

  En Jelle Vossen? Ook hij kreeg geen speelminuten tegen Francs Boraincs en daar was zijn vrouw niet erg tevreden mee. Zij uitte haar ongenoegen op sociale media. "Ik heb een moeilijke job. Mijn grootste handicap is al dat er te weinig uren zijn in een dag. Als ik ook nog eens alle sociale media van de spelersvrouwen moet beginnen te volgen... Dat kan niet. Ik heb met Jelle Vossen zelf al wel vaak gepraat. Hij werkt heel hard."

   

  "Je hebt een grote groep, je moet iedereen tevreden houden", opperde een van de aanwezige journalisten. "Neen, dat moet ik niet. Zo werkt het niet. Mijn job is niet om spelers tevreden te houden, mijn job is zorgen dat we zoveel mogelijk winnen. Dat de spelers goed trainen en mentaal en fysiek klaar zijn. Ik moet er een groep van maken met een gemeenschappelijk doel. Dat is het leven bij een topclub. Ik maak geen keuzes omdat iemand ongelukkig rondloopt, zo werkt het niet. Ze moeten hun kansen zelf afdwingen en zich beschikbaar stellen voor de groep en de club."

   

  Is de groep gemotiveerd voor de match in Mechelen of zitten ze al met hun hoofd bij Real Madrid? "De prestaties van KV Mechelen zullen iedereen wel wakker houden. KVM heeft 14 punten en heeft al goed gespeeld. Het stadion is ook helemaal uitverkocht dus het zal er een heel groot feest zijn. Iedereen zal klaar moeten zijn want in Mechelen worden de plaatsen afgedwongen voor Real Madrid. Ik zal niet roteren in functie van Real, wel in functie van de spelers die ik heb en KV Mechelen."