Vreven: "Iedereen moet af van de gedachte dat we niet in 1A zitten"

  Stijn Vreven gisteren tegen Anderlecht.

  Voor Beerschot is de Croky Cup afgelopen, maar de club uit 1B heeft een belangrijker doel. Het wil dit seizoen eindelijk weer naar 1A wippen, al staat de nummer 5 in het klassement er niet echt goed voor. "Als we dit elke week op de mat kunnen en willen brengen, dan kunnen we dit seizoen absoluut nog promoveren", vertelde coach Stijn Vreven gisteren na de bekernederlaag.

  T1 Stijn Vreven was na de uitschakeling tegen Anderlecht tevreden over de manier waarop zijn Beerschot gespeeld had. "Iedereen die deze club een warm hart toedraagt, wil dit Beerschot zien. Maar we moeten dit elke wedstrijd op de mat leggen, met deze passie en grinta", analyseerde de coach.

   

  "Dit was een propagandamatch zoals iedereen Beerschot wil zien. We kunnen dat. Maar iedereen moet af van de gedachte dat we niet in 1A zitten", zegt Vreven over Beerschot, dat in het tussenseizoen na een juridisch steekspel in het matchfixingschandaal niet naar 1A promoveerde.

   

  "Dat zit niet in mijn hoofd. Ik ben coach van Beerschot in 1B. Dat is de realiteit. We moeten daar heel snel van afstappen. Promoveren in 1B is ons doel. 1A is het niet geworden, dus focussen we nu op deze competitie."

   

  Na 7 speeldagen staat Beerschot slechts 5e, op 6 punten van leider OHL. Zaterdag zakt de leider af naar het Kiel. "Iedereen snakt hier naar 1A. Het is niet simpel om uit 1B te geraken, maar als we dit elke week op de mat kunnen en willen brengen, dan kunnen we dit seizoen absoluut nog promoveren."