Puyol: "Geen tijd genoeg om sportief directeur van Barça te zijn"

  " "

  De oud-verdediger van Barcelona met zijn kenmerkende lange haren.

  Carles Puyol gaat niet aan de slag als sportief directeur bij Barcelona, de ploeg waarvoor hij heel zijn carrière voetbalde. De 41-jarige oud-verdediger heeft door zijn andere bezigheden niet genoeg tijd om de job uit te voeren.

  Puyol, die in 2014 stopte als voetballer, maakte zijn beslissing op Twitter bekend: "Het was helemaal geen makkelijke beslissing, omdat ik altijd heb gezegd dat ik graag wil terugkeren bij de club die ik als mijn thuis beschouw."

   

  "Maar diverse persoonlijke projecten verhinderen me momenteel om de taak de aandacht te schenken die ze verdient."

   

  Puyol debuteerde in 1999 in de hoofdmacht van Barcelona. De bikkelharde verdediger groeide al snel uit tot aanvoerder van het elftal. Hij nam in 2014 afscheid met ruim 20 prijzen op zak waaronder 3 keer de eindzege in de Champions League.

   

  Nadat hij was gestopt, werkte Puyol enkele maanden als assistent van Andoni Zubizarreta, destijds de technisch directeur van Barcelona. Barça is op zoek naar een nieuwe sportief directeur sinds het vertrek van Josep Segura in juli.