Inter en AC Milan stellen twee projecten voor nieuwe thuishaven voor

  Links de constructie met "vlechten", rechts het stadion met glaspartijen.

  De stadionplannen van Inter en AC Milan krijgen vorm. De Italiaanse clubs spelen nu nog broederlijk samen in San Siro, maar in de buurt van het huidige stadion moet een nieuwe tempel gebouwd worden. Vandaag werden de twee resterende projecten voorgesteld, al is een renovatie van San Siro ook nog niet helemaal uitgesloten.

  Inter en AC Milan willen met hun nieuwe stadion ook de wijk rond het huidige San Siro nieuw leven inblazen. Het stadion, met een capaciteit van 60.000 zitjes, zou in een groene en bruisende omgeving geplant moeten worden.

   

  Er blijven twee projecten over, die een kostenplaatje van 1,2 miljard euro met zich zouden meedragen. Het eerste plan is een ovaal stadion dat bestaat uit twee ringen die met elkaar vervlochten zijn. Met die constructie knipogen de architecten naar de rivaliteit tussen beide Milanese clubs.

   

  Het tweede project is dan weer gebaseerd op de historische en architecturale trekpleisters van de stad. De inspiratie werd gehaald bij de Duomo en de Galleria Vittorio Emanuele. Het glazen geraamte als buitenmuur moet het pronkstuk van dat project worden.

   

  Het Milanese stadsbestuur moet nu zijn goedkeuring geven aan een van de architectenbureaus. Er wordt verwacht dat de knoop op 10 oktober doorgehakt wordt. Een renovatie van het huidige San Siro is weinig waarschijnlijk, maar ook die piste zou nog altijd op tafel liggen.

  Tweets over de plannen: