Gilbert: "Het weer zal verschil maken tussen zwaar of gevaarlijk parcours"

  Zes Belgen verkenden vanmorgen de lokale ronde in Yorkshire.

  "Een gevaarlijk parcours", klinkt het unisono bij de Belgische selectie na de verkenning van de lokale ronde op het WK-parcours, in en rond Harrogate. "Hoe zwaarder de koers, hoe beter voor ons", blijft Tim Wellens positief.

  Tijdrijders Remco Evenepoel en Yves Lampaert mochten nog even binnen blijven, maar de andere zes Belgen zijn vandaag opnieuw op verkenning getrokken. Gisteren stond de grote lus op het programma, vanmorgen de lokale ronde, die ze zondag zeven keer moeten afleggen. 

   

  "Het is een technisch parcours, dat heel gevaarlijk zal zijn met het weer dat wordt voorspeld", zegt olympisch kampioen Greg Van Avermaet. "Het is voortdurend op en af, draaien en keren. Je moet aandachtig vooraan zitten, want achteraan verspil je veel krachten. Maar iedereen weet dat, dus het zal een gevecht worden."

   

  Eenzelfde geluid bij Philippe Gilbert. "Het is een zwaar, maar vooral gevaarlijk parcours. Zeker als het regent, zal het superglad zijn. Vandaag was het nog droog, maar onder de bomen lag het nog altijd nat en glad. Ook de wind kan een rol spelen: ofwel hebben we wind mee, ofwel wind tegen."

   

  "Ik moet wachten op het weerbericht: het zal dag en nacht verschil zijn als het parcours droog ligt. Bij droog weer zal het redelijk zwaar worden, bij nat weer zullen de renners één voor één binnensijpelen."

  Wellens: "Ik hoop op regenweer"

  Slechts één renner verkneukelt zich om de barslechte weersvoorspellingen: Tim Wellens. "Ik hoop wel op regenweer", zei hij na de verkenning. "Niet alleen voor mezelf, maar voor alle Belgen. Hoe zwaarder de koers, hoe beter voor ons."

   

  "Het wordt wel een beetje gevaarlijk. Er liggen immers een paar riskante bochten in het parcours, twee afdalingen zelfs met S-bochten. Dus je moet stuurvaardig zijn en dan is het aan de renners om risico's te nemen. Het zal regelmatig op een lint gaan en je zal voortdurend moeten optrekken."

  Van Avermaet: "De aankomst moet me wel liggen"