Frank Lampard over Michy Batshuayi: "Hij heeft zijn kans gegrepen"

  Michy Batshuayi

  Michy Batshuayi was met twee goals een uitblinker bij Chelsea.

  Michy Batshuayi leek niet in de bovenste schuif te liggen bij zijn coach Frank Lampard. Maar met twee goals tegen Grimsby Town in de League Cup heeft de Rode Duivel wel punten gescoord.

  Michy Batshuayi stond tegen Grimsby Town aan de aftrap, mede omdat Olivier Giroud nog niet volledig hersteld was van ziekte. "Michy heeft veel talent", zegt Frank Lampard. "Hij kan de bal bijhouden voorin, is tweevoetig en heeft een neus voor goals."

   

  Batshuayi scoorde twee keer in de 7-1-zege van Chelsea. "Hij kreeg zijn kans en heeft die kans gegrepen", zegt de coach van Chelsea. "Dat is goed nieuws voor ons, want we hebben meerdere opties nodig in de aanval. Michy is belangrijk voor ons."

   

  Lampard had enkele weken geleden Batshuayi de wenk gegeven dat hij zijn conditie en fysieke paraatheid moest opvijzelen. "Hij heeft hard gewerkt op training. Hij viel in tegen Wolverhampton en Liverpool en had een invloed op ons spel."

   

  "Het is fantastisch voor mij als coach als je een boodschap geeft aan een speler en die speler toont dagelijks op training dat hij hard werkt en dat hij progressie maakt."

  De goals van Batshuayi:

  De reactie van Michy Batshuayi op Twitter

  Batshuayi had nog een extraatje voor zijn fans