Wout van Aert in onze Facebook Live: "Op sapjesdieet voor mijn gewicht"

  Wout van Aert was vandaag te gast bij Extra Time Koers. Maar voor we hem de tv-studio instuurden, wilde hij met plezier jullie vragen beantwoorden. Wat blijkt: zijn herstel verloopt goed, kindjes zijn er nog niet op komst en hij is op sapjesdieet. 

  Hoe staat het met je herstel? (Daveke Bonanza)

  "Ik krijg bijna dagelijks vragen over mijn herstel, maar dat vind ik niet erg. Dat is leuk. Intussen kan ik zeggen dat alles goed verloopt. Ik ga dagelijks naar de kinesist en de kracht in mijn rechterbeen komt stilaan terug. Dus ik hoop dat ik over enkele weken weer op de fiets kan zitten."

   

  "Tot nu reed ik al een keer of drie op de rollen en bij de kinesist zit ik op de hometrainer. Maar echt fietsen zat er nog niet in. Ik mis het toch wel hard. Zeker het WK tijdrijden van woensdag."

  Wat vind je van de transfer van Tom Dumoulin? (Roel Draper)

  "Ik denk dat de komst van Tom Dumoulin een toptransfer is. Tom was en is de top van het tijdrijden. Op dat vlak kan ik er veel van leren."

   

  "Wordt het zo niet wat druk in de ploeg? Er zijn veel koersen, het is niet de bedoeling om iedereen overal te laten rijden. Het is goed om meerdere pionnen te hebben."

  Hoeveel ben je al bijgekomen of afgevallen? (Tim Stroobants)

  "Dat tweede kan je zeker al schrappen. Ik ben wel wat bijgekomen. We zijn nu al twee maanden verder en buiten de inspanningen bij de kinesist heb ik nog niets kunnen doen. Het is moeilijk om op dat topgewicht te blijven."

   

  "De laatste dagen heb ik een kleine detox gedaan met sapjes om er iets aan te doen. Speciaal voor de tv. (lacht)"

  Zijn er al kindjes op komst? (Wes)

  "Voor zover ik weet niet. We genieten van het leven en met een kindje erbij zou dat anders zijn. We wachten nog eventjes."

  Wat vind je van de regel van de opgetrokken kousen? (Robin Verbeeck)

  "Het komt nu voor het eerst in beeld, maar de regel is er al 2 jaar. Ik snap hem wel, alleen is hij misschien wat verkeerd opgesteld. Alle kleine dingen maken een verschil."

   

  "Ik denk dat Remco zijn sokken wel degelijk heeft opgetrokken bij de start. Het probleem aan de schoen zag ik niet meteen, hij heeft daar mooi rond gezwommen. Maar uiteindelijk heeft het geen verschil gemaakt. De winnaar was duidelijk."

  Wie wordt zondag wereldkampioen? (Kaat Sesselle)

  "Mathieu op één, Trentin tweede en een sterke Gilbert pakt de bronzen medaille."