's Werelds beste vrouwenteam (met D'hoore) moet na 2020 op zoek naar nieuwe sponsors

  " "

  Jolien D'hoore is sinds dit jaar nieuw bij Boels-Dolmans.

  Slechts nieuws uit het vrouwenwielrennen: Boels Rental en Dolmans Landscaping Group stoppen na 2020 met de sponsoring van Boels-Dolmans, de beste vrouwenploeg ter wereld. Onder meer wereldkampioene Anna van der Breggen en Jolien D'hoore rijden voor de Nederlandse ploeg.

  Ook Chantal Blaak, Amalie Dideriksen, Christine Majerus, Amy Pieters, Katie Hall en Annika Langvad zijn bekende namen uit het vrouwenpeloton die het oranje-zwarte shirt dragen. Het team levert trouwens al 4 jaar op een rij de wereldkampioene.

   

  Sinds 2012 zetten het verhuurbedrijf en het groenvoorzieningsbedrijf hun financiële schouders onder het vrouwenteam, maar vandaag werd het einde van een tijdperk bekendgemaakt op een persconferentie.

   

  Na 2020 stoppen de twee hoofdsponsors met hun sponsoring. Het team zal dus op zoek moeten naar andere geldschieters. Enkele weken geleden raakte al bekend dat Boels-Dolmans niet zou kandideren voor de toetreding tot de nieuwe Women's WorldTour (2020-2024). Daarvoor vraagt de UCI een garantie voor 4 jaar.