Barcelona ligt niet wakker van boete voor transfer Griezmann: 300 euro

  Atletico Madrid wou 80 miljoen meer vangen voor de transfer van Griezmann.

  Barcelona moet een boete betalen omdat het aanvaller Antoine Griezmann afgelopen seizoen te vroeg heeft benaderd voor een transfer. Maar de Catalanen zullen het bedrag van amper 300 euro met een glimlach betalen.

  Barcelona kondigde op 12 juli de langverwachte transfer van Antoine Griezmann aan. De Franse wereldkampioen werd voor een afkoopsom van 120 miljoen euro weggeplukt bij Atletico Madrid.

   

  Atletico meende echter recht te hebben op een smak meer geld en diende een klacht in bij de Spaanse voetbalbond. In het contract van Griezmann stond een afkoopsom van 200 miljoen euro en pas op 1 juli ging dat bedrag omlaag naar 120 miljoen. Maar Griezmann had al op 14 mei aangekondigd dat hij Atletico zou verlaten en volgens de Madrilenen had de Franse topschutter toen al een deal met Barça. Atletico eiste dan ook de volledige afkoopsom op zijn rekening.

   

  De tuchtcommissie van de Spaanse voetbalbond volgt de redenering van Atletico, maar oordeelt dat de overtreding niet ernstig genoeg is voor een monsterboete of een schorsing van Griezmann. Barcelona moet uiteindelijk 300 euro betalen, een peulenschil voor een club met een waarde van 2,7 miljard euro.