Meesseman met Mystics naar WNBA-finale, zelfs LeBron James is lyrisch

  Emma Meesseman legde mee de basis voor de zege van de Mystics.

  Emma Meesseman legde mee de basis voor de zege van de Mystics.

  De Washington Mystics hebben zich verzekerd van een ticket voor de WNBA-finale. De ploeg van Emma Meesseman en Kim Mestdagh won het 4e duel tegen Las Vegas Aces met 94-90 en schakelt de Aces op die manier uit.

  Meesseman en Mestdagh mogen naar finale in de WNBA

  Emma Meesseman mocht in de vorige wedstrijd dan wat minder sterk voor de dag gekomen zijn met 6 punten, in de 4e partij blonk ze uit als vanouds. Met 22 punten nam ze haar team bij de hand, nota bene nadat ze op de bank was moeten starten.

   

  Maar met 25 minuten speeltijd kon Meesseman meer dan haar steentje bijdragen in het succes van de Mystics. Met ook nog 3 rebounds en 3 assists kon onze landgenote weer mooie cijfers voorleggen.

   

  De Mystics kregen de overwinning evenwel niet cadeau. Halfweg het tweede quarter leidde Las Vegas met 10 punten. Maar na een 16-4-tussenspurtje van Washington stonden de Mystics bij de rust 45-43 voor. Die bonus lieten ze in de tweede helft niet meer uit hun handen glippen: 94-90 aan het einde en een onoverbrugbare 3-1 in de onderlinge strijd.

   

  Kim Mestdagh bleef aan de bank gekluisterd. Zij voelde de hete adem van enkele NBA-sterren in haar nek. LeBron James, Anthony Davis, Dwight Howard, Kyle Kuzma en Quinn Cook van de LA Lakers waren immers naar de wedstrijd afgezakt. Van de Golden State Warriors was Draymond Green van de partij.

  Actiebeelden van Meesseman en co:

  Elena Delle Donne over Meesseman: "Ze is wereldtop"

  Kuzma en LeBron James complimenteren Meesseman:

  "Twee geweldige basketbalspeelsters"

  Belgische basketbalcommentator: "Je moet verdomme kunnen ballen"

  De Mystics openen de finale zondag thuis tegen Connecticut

  Zondag staat de eerste wedstrijd van de finale op de agenda, die volgens een "best of 5" gespeeld wordt.

   

  De eerste twee partijen vinden plaats in Washington, de volgende twee duels op het veld van Connecticut Sun. Voor een mogelijke vijfde match keren de speelsters terug naar Washington.     

   

  Ann Wauters is tot dusver de enige Belgische met een WNBA-titel op haar palmares. Ze triomfeerde in 2016 met Los Angeles Sparks, maar speelde dat seizoen weinig.