Lampaert komt net als Campenaerts ten val: "Klote voor ons landje"

  Yves Lampaert was op weg naar een mooie ereplaats op het WK tijdrijden, maar een valpartij deed hem de das om. "De schade valt wel mee. Wij zijn taaie kerels."

  Op meer dan 10 minuten en met een bebloed been peddelde een teleurgestelde Yves Lampaert naar de finish op het WK Yorkshire. "Ik ging iets te rap in een niet zo moeilijke bocht."

   

  "Misschien heb ik te veel aan mijn voorrem getrokken, want toen ik in een putje reed, ging ik met mijn 2 wielen de lucht in en kwam ik hard neer. Mijn fiets heeft het meeste opgevangen: mijn kader was gebroken en ik had 2 lekke banden."

   

  Ook Victor Campenaerts kwam ten val en hij zag zo een medaille uit zijn handen glippen. "Dit is klote voor ons landje. We hadden er veel van verwacht en door valpartijen mislukt het hier allemaal."

   

  "Eigenlijk was het parcours niet zo gevaarlijk, maar er zijn veel blinde bochten die je op volle snelheid kunt nemen. Alleen waren er ook een paar waar je wél moest remmen."

   

  "De schade valt nog wel mee. Ik heb enkel wat brandwonden op mijn scheenbeen, geen breuken of zo. Mijn gat zal wel wat stijf zijn, maar tegen zondag zal dat opgelost zijn. Wij zijn taaie kerels, hé."

  Lampaert: "Ik ging iets te rap een bocht in"

  Ontmoedigde Lampaert laat het lopen in de slotfase