Bayern dreigt: "Boycotten Mannschaft als Neuer plek kwijtspeelt"

  Marc-André ter Stegen en Manuel Neuer.

  In Duitsland is een nieuwe aflevering verschenen in de keepersoap tussen Manuel Neuer (Bayern München) en Marc-André ter Stegen (Barcelona). Bayern-president Uli Hoeness kiest partij voor zijn doelman en dreigt - of dreigde - zelfs met een boycot.

  Wie staat de volgende wedstrijd onder de lat bij de Mannschaft? Dat is de vraag die onze oosterburen bezighoudt. In de EK-voorronde  krijgt Manuel Neuer (90 caps) nog altijd de voorkeur op Marc-André ter Stegen (22 interlands). Die laatste liet al verstaan dat hij daar niet blij mee is.

   

  Uli Hoeness reageerde boos, hij ziet een keeperswissel niet zitten. "Als dat gebeurt, staan wij geen spelers meer af aan de Mannschaft", sprak de president van Bayern München in Sport Bild. Ondertussen relativeerde Hoeness zijn woorden. "Zo hard zou ik het nu niet meer stellen", reageerde hij.

   

  Woensdag 9 oktober oefent Duitsland in Dortmund tegen Argentinië. Wellicht nemen Neuer en Ter Stegen allebei een helft voor hun rekening. Enkele dagen later staat de EK-kwalificatiematch Estland - Duitsland op het programma. Benieuwd wie dan onder de lat staat.

  Uli Hoeness.

  Succesvolle aanvaller en zakenman

  Uli Hoeness is een van de machtigste mannen in het Duitse voetbal. Als aanvaller maakte hij in de jaren 70 hoogdagen mee bij Bayern München en de nationale ploeg. Meteen na zijn spelerscarrière werkte hij zich op in het bestuur van Bayern. 

   

  Als zoon van een slager maakte hij ook furore in de zakenwereld. Hoeness is de mede-eigenaar van een succesvolle braadworstenfabriek. In 2014 belandde hij wel in de cel wegens belastingontduiking, twee jaar later mocht Hoeness de gevangenis verlaten.

   

  Hoeness is niet alleen een gewiekste zakenman, in het voetbal hielp hij ook al spelers en clubs er weer bovenop. Zo hielp hij de voormalige doelpuntenmachine Gerd Müller er weer bovenop na een drankverslaving. Voor concurrerende clubs zoals Hertha Berlijn, 1860 München en Borussia Dortmund organiseerde hij benefietwedstrijden.