Dennis: "Hopelijk kan Evenepoel nog een paar jaar wachten"

  Rohan Dennis wint de tijdrit in Yorkshire.

  Het enigma Rohan Dennis (29) heeft zijn antwoorden prijsgegeven in Yorkshire. De Australiër, die na zijn opgave in de Tour helemaal aan de grond leek te zitten, sprong met overtuiging naar de hoogste WK-trede. "Het was geen lachertje, maar het is duidelijk dat mijn vertrek uit de Tour de beste beslissing was."

  "Deze titel smaakt beter dan vorig jaar", vertelde Rohan Dennis bij Maarten Vangramberen na zijn bisnummer. "Ik heb een lange weg afgelegd en heb hard gewerkt op en naast de fiets. Het is een beloning, niet alleen voor mezelf, maar ook voor de mensen achter de schermen."

   

  Dennis viel aan de finish in de armen van zijn huilende familie. "Ze zijn erg belangrijk geweest voor mij, gewoon om hier al aan de start te kunnen staan. Het is erg speciaal om dit met hen te kunnen delen."

   

  Flashback naar 18 juli in de Tour, waar Dennis daags voor zijn cruciale afspraak in Pau (individuele tijdrit) plots afstapte. Het verhaal vertoonde veel gaten. Dennis zou niet tevreden geweest zijn over het materiaal van zijn ploeg Bahrein-Merida. Pas vandaag kwam hij terug in competitie.

   

  "Na de Tour heb ik veel getraind, op en naast de fiets. Het was echt lastig. Het was anders dan wat ik normaal doe. Het was geen lachertje. Je weet niet waar je staat en je hebt niet echt een doel in de nabije toekomst."

   

  "Of dit nu revanche is voor wat er in de Tour gebeurd is? Neen, het was mijn keuze om de Tour te verlaten, niet die van iemand anders. Ik ben daar vertrokken op mijn voorwaarden. Ik heb gedaan wat goed was voor mijn toekomst en gezondheid. Het was lastig om de voordelen op lange termijn te zien, maar het is duidelijk dat het de beste keuze was."

   

  De laatste woorden van de wereldkampioen waren voor zilveren medaille Remco Evenepoel. "Ik hoop dat hij nog een paar jaar kan wachten", vertelde de Australiër over zijn toekomstige (en huidige) concurrent. "In één woord: indrukwekkend."