Pech nekt Campenaerts: "Misschien heb ik te veel risico genomen"

  Victor Campenaerts

  Victor Campenaerts ging nog voluit om de top 8 te halen, iets wat net niet lukte.

  Victor Campenaerts had zich maniakaal voorbereid op dit WK tijdrijden om minstens zijn prestatie van vorig jaar (brons) te evenaren. Maar door 2 pechmomenten eindigde hij uiteindelijk zelfs niet in de top 10. "Was het pech of was ik gewoon te enthousiast?"

  Victor Campenaerts moest na de finish toch even van de klap, vooral mentaal dan, bekomen. "Was het pech of was ik te enthousiast? Ik hoorde dat de rest goed bezig was en misschien heb ik te veel risico genomen."

   

  "Het parcours lag er droog bij, maar op een bochtje bergop lag het toch wat nat. Ik had het gezien, maar toch schoof ik weg. Mijn versnellingen gingen meteen kapot. Later ging mijn ketting er ook nog af en moest ik wisselen van fiets. Dat was lastig."

   

  "Op dat moment deed ik nog mee voor het zilver, maar Dennis kwam mij na die eerste val meteen voorbij. Ik probeerde hem nog als mikpunt te gebruiken, maar dat was niet slim. Het was nog te ver en ik moest nog recupereren van de val."

   

  Campenaerts had top 8 moeten halen om zeker te zijn van zijn plaatsje voor de Spelen van Tokio. "Dat was ook het eerste waar ik aan dacht toen ik viel: ik moet voortdoen voor die 8e plaats. Maar toen had ik nog een 2e keer pech."

   

  "Nu kan ik niet zeggen: dat is mijn plaats. Je hoeft niet veel koersinzicht te hebben om te zien dat ik tot de top 8 van de beste tijdrijders ter wereld behoor. Alleen staat dat nu niet op papier en moet ik daar nog voor onderhandelen. Dat maakt het moeilijk."

  Campenaerts ziet medaille in rook opgaan door valpartij

  En ook nog problemen met de ketting op de koop toe

  Campenaerts in zak en as na zijn tijdrit