Hervelle hangt na dit seizoen zijn basketbalschoenen aan de haak

  Axel Hervelle is bezig aan zijn laatste seizoen als profbasketballer. De 36-jarige forward wordt volgende zomer sportief directeur bij zijn huidige club Charleroi. "Dit was de moeilijkste beslissing van mijn carrière", zegt Hervelle.

  Axel Hervelle debuteerde als prof bij Pepinster, maar maakte vooral het mooie weer in Spanje. Hij verdedigde jarenlang de kleuren van Real Madrid en Bilbao in de sterke Spaanse competitie. Met Real won hij twee keer de Spaanse titel en 1 EuroCup. Begin vorig seizoen keerde hij terug naar België, bij Charleroi.

   

  In Charleroi zal hij straks ook zijn carrière afsluiten, want op zijn 36e vindt hij het welletjes geweest. "Ik heb zoveel mooie herinneringen aan het basketbal dat stoppen de moeilijkste beslissing van mijn carrière was. Ik heb nog honger en mentaal kan ik nog enkele jaren mee, maar fysiek wordt het steeds zwaarder voor mij en mijn lichaam", zegt de 128-voudige Belgische international.

   

  "Ik zat hier al een tijdje mee in mijn hoofd en dit was het juiste moment om deze beslissing te nemen. Vanaf juli word ik sportief directeur bij Charleroi. In die functie zal ik me zowel over de eerste ploeg als over de jeugd ontfermen. Maar voor het zover is, blijf ik gefocust op mijn spelerscarrière, die ik met een positieve noot hoop af te sluiten."