"Emma Meesseman is ongelofelijke prestaties aan het neerzetten"

  Emma Meesseman gooit hoge ogen in de WNBA.

  Emma Meesseman gooit hoge ogen in de WNBA.

  Emma Meesseman is hot. Met de Washington Mystics heeft onze landgenote een ticket versierd voor de finale van het Amerikaanse kampioenschap. Ann Wauters, een ander Belgisch boegbeeld, is lyrisch over de evolutie van Meesseman.

  Ann Wauters is uitstekend geplaatst om de uitspattingen van Emma Meesseman in het juiste kader te zetten.

   

  Wauters is tot dusver de enige Belgische met een WNBA-titel op haar palmares. Ze triomfeerde in 2016 met de Los Angeles Sparks.

   

  "Emma is ongelofelijke prestaties aan het neerzetten. Er zijn nog niet veel speelsters geweest die bijna elke match 20 punten of meer scoren, zeker omdat er in de play-offs altijd nog wat harder gespeeld wordt. Het is dus fantastisch", zegt Wauters.

   

  "Ze vormt een heel sterk duo met Elena Delle Donne, het sterkste duo dit seizoen in de WBNA. Dat bewijzen ze elke wedstrijd."

   

  "Ze zijn beiden power forwards, maar ze hebben een manier gevonden om goed samen te spelen. Nu speelt Emma soms wat meer op de 5, maar ook daar doet ze het uitstekend."

  "Emma forceert nooit"

  Toch begint Meesseman af en toe op de bank. Maar op zich heeft dat weinig tot niets te betekenen, zegt ook Ann Wauters.

   

  "Toen ze van de nationale ploeg terugkeerde naar de Verenigde Staten heeft Emma zich weer wat moeten aanpassen aan de ploeg en de WNBA. Ze heeft dus een deel van de Amerikaanse competitie gemist, maar je ziet haar elke dag beter worden en
  vooruitgaan."

   

  "Ze is kunnen groeien, terwijl er steeds meer ogen op haar gericht zijn. Haar grote kracht in dat opzicht is dat ze nooit iets forceert, ze zoekt altijd de beste optie."

   

  "Emma voelt het spelletje zo goed aan en weet perfect hoe ze moet bewegen en voor zichzelf open shots creëren. Ze zal zich de vraag niet stellen waarom ze niet start. Ze

  heeft sowieso een cruciale rol gespeeld in dat ticket voor de Finals."

  "De Mystics zijn favoriet in de finale"

  De Mystics kijken in de finale Connecticut in de ogen. "Dit is een heel mooie prestatie, van Meesseman en haar ploeg. Nu moeten ze het afmaken en zichzelf bekronen", besluit Ann Wauters.

   

  "De Mystics zijn voor mij favoriet om de titel te behalen. Ze zijn zeer constant, scoren zeer gemakkelijk, spelen zeer aantrekkelijk en hangen niet af van 1 of 2 speelsters."

   

  "Ze hebben veel vertrouwen en zijn gretig omdat ze vorig jaar de finale verloren hebben. Bovendien genieten ze nu het thuisvoordeel: alle puzzelstukjes passen in elkaar."

   

  "En vergeet ook Kim Mestdagh niet, zelfs al speelt ze nu niet in de play-offs. Maar ze is bij alle trainingen en draagt op die manier ook haar steentje bij aan het succes van het team. Kim is superenthousiast op de bank en kan zo ook in de finale nog haar bijdrage leveren."