Valter kan nog lachen met zijn valpartij: "Maak mijn jaar goed"

  Attila Valter

  Attila Valter glijdt van zijn fiets.

  Rechtop blijven was een kunst voor de beloften tijdens het WK tijdrijden in Yorkshire (Eng). De Hongaar Valter en de Deen Price-Pejtersen verslikten zich allebei in het kletsnatte parcours. "Ach, ik heb al zwaardere races gereden", zegt de ene. "Regen hoort er nu eenmaal bij in onze sport", zegt de andere.

  "Crash met 65 km/u"

  Attila Valter voerde vanmiddag een knap stukje waterballet op. De 21-jarige Hongaar kletste van zijn fiets en gleed meters ver op zijn achterste.

   

  "Ik voelde me al erg gelukkig dat ik dit jaar niet gevallen was. Met deze val maak ik alles goed", lacht de Hongaarse ploegmaat van Greg Van Avermaet bij CCC. "Ik had geen geluk, maar ik ben wel blij dat ik in een stuk de finish gehaald heb."

   

  Valter kon onmogelijk rechtblijven op z'n fiets. "Er was een groot gat in de weg, maar dat had ik niet in de mot. Op training reed ik aan de andere kant van de weg, omdat er te veel verkeer was. En nu zag ik alleen maar water."

   

  "Ik was op mijn buis gaan zitten om af te remmen, maar door dat gat slipte ik weg. Ik prijs me erg gelukkig, want ik crashte met 65 km/u. Even vroeg ik me af of ik wel moest doorzetten, maar finishen doe ik toch liever dan in de auto te kruipen."


  "Cancelen was moeilijk geweest", beseft Valtter. "En ik heb nog zwaardere races gereden. Het was mijn eigen fout en in Groot-Brittannië regent het nu eenmaal."

   

  Valter zette uiteindelijk de 54e tijd neer, op 5'40" van wereldkampioen Bjerg.

  VIDEO: De glijdpartij van Valter

  "Waande me op een zwemfeestje"

  "Het ziet er grappig uit, maar dat was het niet", reageert Johan Price-Pejtersen, die zich verslikte in een gigantische plas. "Eerst rijd ik het wereldkampioenschap, daarna waan ik me op een zwemfeestje."


  "Ik ergerde me rot en probeerde zo snel mogelijk weer op mijn fiets te kruipen. Ik wilde nog sterk fietsen, maar helaas had ik me bij de val ook geblesseerd. Ik voelde iets in mijn voet en kon geen kracht meer zetten met mijn rechter."


  Price-Pejtersen had de poel te laat gezien. "Ik sneed een bocht aan en richtte me op mijn wattagemeter om mijn tempo aan te houden. Plots was die plas daar. Ik besloot er dan maar door te fietsen, naast die plas zou ik sowieso onderuitgegaan zijn."


  "Het weer speelt nu eenmaal een rol in onze sport, maar misschien viel er nu te veel regen", denkt de 20-jarige Deen. "Voor mij hadden ze de wedstrijd beter even uitgesteld tot die plassen verdwenen waren."

   

  Price-Pejtersen werd 59e, op 11'35" van zijn landgenoot en wereldkampioen Bjerg.

  VIDEO: De plons van Price-Pejtersen