Olympisch kampioen hamerslingen loopt tegen de dopinglamp

  Dilshod Nazarov, de regerende olympische kampioen hamerslingeren uit Tadzjikistan, is tegen de dopinglamp gelopen. Bij het hertesten van een staal van het WK in 2011 werden sporen van turinabol, een anabole steroïde, teruggevonden. Hij wordt meteen geschorst.

  De 37-jarige Nazarov stond op de deelnemerslijst voor het WK atletiek dat vrijdag van start gaat in Doha, maar wordt met onmiddellijke ingang geschorst. Het zou in Qatar al zijn achtste WK worden.

   

  Nazarov is behalve actief atleet ook voorzitter van de atletiekfederatie in Tadzjikistan. Op het WK in Daegu in 2011, waar het positieve staal werd afgenomen, eindigde hij als tiende.

   

  Ook Albert Rop, de nummer zeven van de 5.000 meter in Rio, wordt geschorst. Ook hij zou deze week deelnemen aan het WK in Doha, maar heeft meerdere keren zijn whereabouts foutief ingevuld. De voormalige Keniaan loopt nu voor Bahrein.