AA Gent haalt opgelucht adem, Odjidja krijgt geen extra straf na rood

  Vadis Odjidja is door de Geschillencommissie van de voetbalbond vrijgesproken na zijn rode kaart tegen Zulte Waregem. De topper tegen Club Brugge en twee andere matchen waren in gevaar voor de aanvoerder van AA Gent, maar hij krijgt geen extra straf.

  Vadis Odjidja kreeg afgelopen weekend rood in de match tegen Zulte Waregem omdat hij na een duel met spits Larin op de kuit van de Canadees ging staan en hem daarna met de voet tegen de rug tikte. 

   

  Het bondsparket had een schorsing van 3 matchen en een boete van 3.000 euro gevraagd. Zo was niet alleen de match tegen KV Kortrijk, maar ook de topper tegen Club Brugge en de match tegen Waasland-Beveren in gevaar voor Odjidja.

   

  Advocaat Sébastien Ronse verdedigde Odjidja onder meer door een vergelijking te maken met de fout van Amat van Eupen. Ook hij krijgt drie speeldagen schorsing, maar volgens Ronse waren beide fouten totaal niet te vergelijken. 

   

  De Geschillencommissie heeft uiteindelijk beslist dat de rode kaart tegen Zulte Waregem voldoende was als straf. Een bijkomende sanctie komt er niet.