Katie Taylor: "Wil binnen de 12 maanden Persoon opnieuw verslaan in rematch"

  " "

  Op 1 juni verloor Persoon op punten van Taylor in New York, maar daar was veel controverse over.

  Delfine Persoon wil maar wat graag revanche nemen op Katie Taylor na haar verloren titelkamp, maar de Ierse hield tot nu de boot af. Al vertelde ze gisteren aan BBC-radio dat ze wil dat er binnen de 12 maanden een rematch komt: "En dan wil ik de puntjes op de i zetten."

  De twee kemphanen namen het op 1 juni tegen elkaar op in de mythische Madison Square Garden in New York - voor Persoon het hol van de leeuw - met als inzet de titel van onbetwiste wereldkampioene bij de lichtgewichten (-61,235 kg).

   

  De Ierse zette haar wereldtitels bij de WBA, IBF en WBO op het spel, Persoon was de WBC-kampioene. Taylor haalde het op punten met 95-95, 96-94 en 96-94. Maar volgens het gros van de waarnemers was dat een onterechte beslissing. Persoon zei achteraf dat ze bestolen was en diende officieel klacht in, maar zei niet te rekenen op een rematch.

   

  "Het gevecht had beide kanten kunnen opgaan", blikte Taylor terug op BBC in een podcast over boksen. "Het was een totale oorlog en ik ben zo blij dat de beslissing in mijn voordeel viel. Het was een gevecht dat op en neer ging. Maar bij de rematch wil ik haar op een meer overtuigende manier verslaan en de puntjes op de i zetten."

   

  Vorige week vrijdag maakte Persoon bekend dat ze op 11 november opnieuw in de ring zal treden. Ze bokst dan in Oostende tegen de Nigeriaanse Helen Joseph. De West-Vlaamse zakt een gewichtsklasse naar de superveders. Tegelijk liet ze weten een deelname aan de Olympische Spelen in Tokio te overwegen, al gooit het financiële plaatje mogelijk roet in het eten.

   

  De volgende kamp van Taylor wordt een duel op 2 november in Manchester tegen de Griekse Christina Linardatou. Die zet haar WBO-titel bij de superlichtgewichten op het spel.