Vandenbempt scherp voor Hazard: "Kan hij niet een keer op competitiegewicht beginnen?"

  Thomas Meunier en Eden Hazard

  In de Champions League ging Eden Hazard vorige week kopje onder tegen het PSG van Thomas Meunier.

  In onze voetbaltalkshow Extra Time heeft Peter Vandenbempt het over Eden Hazard. Enerzijds neemt de commentator het op voor de Rode Duivel, anderzijds stelt hij zich vragen bij de conditie van de Real-speler.

  Eden Hazard heeft het gisteren tot het Wereldelftal van het 2018 geschopt, maar dit seizoen bij Real Madrid loopt het nog niet. Dat zag ook Peter Vandenbempt vorige week in de Champions League tegen Paris Saint-Germain (3-0).

  "Hazard speelde inderdaad bleek en onopvallend"

  "Real Madrid mag dan wel op kop staan in de Spaanse competitie, maar woensdag in Parijs zag ik toch de deconfiture van het team", begint Vandenbempt in Extra Time.

   

  "De schuld wordt door de Spaanse pers wat makkelijk in de schoenen van onze landgenoten geschoven. Eden Hazard speelde inderdaad een bleke en onopvallende wedstrijd, zeker voor een man van meer dan 100 miljoen. Hij strooide met risicoloze passes en hij verslikte zich in zijn dribbels. On-Hazards."

   

  "Hij wordt ten onrechte met pek en veren weggejaagd uit Madrid", gaat onze voetbalcommentator voort, "maar nu blijkt hij wel opnieuw met overgewicht uit de zomer te zijn gekomen. Dat verwijt ik hem wel."

   

  "Zoiets kan je je misschien permitteren als je bij Chelsea alles al gewonnen hebt, maar niet als een club meer dan 100 miljoen betaalt en je een rijkelijk contract voor 5 jaar hebt. Dan vraag ik me af of je in je eerste seizoen niet een keer min of meer op competitiegewicht kan toekomen."

   

  "Hazard was ook snel geblesseerd", merkt Vandenbempt op. "En specialisten vertellen me dat het een met het ander te maken zou kunnen hebben."

   

  "Dat begrijp ik niet. Zeker niet omdat de hele voetbalwereld jou als vervanger van Cristiano Ronaldo ziet. Kan je dan niet een keer een extra inspanning doen tijdens de zomer? Met Ronaldo heb je dat niet aan de hand."

  De hele voetbalwereld kijkt naar Hazard als de opvolger van Ronaldo bij Real.

  Peter Vandenbempt

  "Navas - Courtois 3-0? Neen, 3-2"

  Peter Vandenbempt had het gisteravond in Extra Time ook over Thibaut Courtois (Real Madrid) en Thomas Meunier (PSG).

   

  "Bij Chelsea en Atletico was Courtois ongenaakbaar", stelt hij over onze nationale doelman. "Daar stond hij achter een burcht, nu achter een vergiet. Dan is een clean sheet halen ook veel moeilijker."

   

  "Na PSG - Real waren er kranten die kopten: "Navas - Courtois 3-0." Terwijl Navas ook 2 doelpunten incasseerde", stipt Vandenbempt aan. "Een keer had hij geluk dat Bale de bal met z'n hand had aangeraakt. De tweede keer werd het doelpunt van Benzema afgekeurd, waarom weet ik nog altijd niet."

  "Meunier speelde echt een goede wedstrijd tegen Real", vindt Vandenbempt, "maar ik heb zijn coach (Thomas Tuchel, red) in de gaten gehouden en die is niet echt een fan van de Belgische rechtsachter. Dat zag je aan zijn lichaamstaal en zijn gebaren."

  Thomas Meunier en Eden Hazard

  "Thomas Meunier speelde echt een goeie wedstrijd."

  VIDEO: Peter Vandenbempt over Hazard en Courtois

  VIDEO: Eden Hazard in Wereldteam van het Jaar