Na Bernal haakt ook Gaviria af voor het wereldkampioenschap

  Fernando Gaviria

  Drie jaar geleden reed Fernando Gaviria wel het WK in Qatar.

  In navolging van Egan Bernal heeft ook Fernando Gaviria zich afgemeld voor het WK wielrennen in Yorkshire. De sprinter van Team Emirates voelt zich niet fit genoeg voor de zware wegwedstrijd van zondag over 285 kilometer. De Colombiaanse ploeg bestaat daardoor uit 7 in plaats van 8 renners.

  De Colombiaanse ploeg staat zondag onthoofd aan de start van het WK. Vorige week zei Tourwinnaar Egan Bernal (22) af, nu haakt Fernando Gaviria (25) af. Allebei voelen ze zich niet goed genoeg voor de strijd om de regenboogtrui.

   

  Voor Bernal kon de Colombiaanse bondscoach Carlos Mario Jaramillo nog Carlos Betancur opvissen, voor Gaviria is het te laat om een vervanger op te roepen. Daarom staan de Zuid-Amerikanen zondag niet met 8, maar met 7 renners aan de start. Nairo Quintana en Esteban Chaves zijn de voornaamste troeven van Team Colombia.

   

  Gaviria reed 2 keer het WK bij de profs in zijn wegcarrière. In 2016 in Qatar gaf hij op, een jaar later finishte hij als 8e in de Noorse stad Bergen.

  WK-team Colombia

  • Carlos Betancur (Movistar)
  • Esteban Chaves (Mitchelton-Scott)
  • Sebastian Henao (Ineos)
  • Alvaro José Hodeg (Deceuninck-Quick Step)
  • Daniel Felipe Martinez (EF Education First)
  • Juan Sebastian Molano (Team Emirates)
  • Nairo Quintana (Movistar)