Sonck: "Vreemd dat Jaremtsjoek na een goeie week over zijn missers sprak"

  Het voorbije voetbalweekend leverde veel stof om over na te kaarten in Extra Time. Wesley Sonck had zijn vragen bij een twijfelende Jaremtsjoek en zag ook een bekende opduiken in enkele archiefbeelden. Gert Verheyen genoot dan weer van Dante Vanzeir en Percy Tau.

  Wesley Sonck zag afgelopen weekend een spits die erg hard was voor zichzelf: Roman Jaremtsjoek. In een openhartig interview werd duidelijk dat de aanvaller van AA Gent worstelde met een gemiste kans.

   

  "Ik vind dat vreemd, want als er nu één spits is die al belangrijk geweest is voor zijn ploeg dan is het Jaremtsjoek. In 5 competitiewedstrijden heeft hij al 5 keer gescoord. In de Europa League maakte hij er 4 en gaf hij 3 assists", zegt Sonck.

   

  "Blijkbaar zou hij zelfs ooit eens gevraagd hebben om niet te hoeven spelen omdat hij bang was om dingen verkeerd te doen. Daarmee laat hij toch enkele zwakken plekken zien en ik vind het geen goed idee om die bloot te leggen."

   

  Gert Verheyen pikt in: "Toch zijn er zo veel spelers. Ik herken het heel hard, ook al heb ik dat nooit uitgesproken. En denk je dat de allerbesten dat niet hebben? Kijk maar naar Messi bij de nationale ploeg, zijn gezicht voor de wedstrijd en dat overgeven. Het zit gewoon in sommige jongens in en dat krijg je er niet uit."

   

  Sonck: "Maar Jaremtsjoek heeft een succesvolle week achter de rug. Dan is het toch vreemd dat hij sprak over zijn missers. Als je er niet bent, dan ga je ze ook niet maken. Als je ze mist, betekent dat ook dat je er op het juiste moment bent."

  Verheyen: "Ben altijd heel blij als Vanzeir het goed doet"

  Gert Verheyen genoot vrijdagavond van de fraaie goals van KV Mechelen. Die van Rob Schoofs was de mooiste, maar vooral de doelpunten van Dante Vanzeir deden hem deugd. "Het waren ook twee knappe goals, echte spitsengoals", vond Verheyen, die Vanzeir nog onder zijn hoede had bij de Belgische U19.

   

  "Ik ben altijd heel blij voor hem als hij het goed doet, want hij heeft al veel tegenslag gehad met twee kruisbandoperaties. Eén keer gebeurde dat tijdens een wedstrijd waar ik trainer was. Als je een jongen van 18 jaar in de kleedkamer ziet liggen met een gescheurde kruisband - al voor de tweede keer - dan is dat een verschrikkelijk moment."

   

  "Je volgt veel van de jongens waarmee je gewerkt hebt en je hoopt van iedereen dat ze het goed doen, maar voor hem in het bijzonder ben ik altijd heel blij als hij het goed doet."

  Vanzeir behoort tot de generatie die brons pakte op het WK U17 in 2015. Op de beelden van dat toernooi herkent Wesley Sonck iemand: "Wie scoort er daar? Van Vaerenbergh! Die ken ik goed, dat is de vriend van mijn dochter", lacht Sonck.

  Als je een jongen van 18 jaar in de kleedkamer ziet liggen met een gescheurde kruisband - al voor de tweede keer - dan is dat een verschrikkelijk moment.

  Gert Verheyen over Dante Vanzeir

  "Zo'n jonge gast als Saelemaekers stuur je niet naar een interview"

  Anderlecht werd van het kastje naar de muur gespeeld op Club Brugge, maar toch leek Alexis Saelemaekers na afloop nog te geloven in de PO I- en zelfs titelkansen van zijn team. "Dat soort jongens moet je na zo'n match niet naar een interview sturen", vindt Gert Verheyen. Wesley Sonck beaamt: "Dat is makkelijk."

   

  Filip Joos: "Ik vind ook dat Saelemaekers nu te makkelijk wordt afgebrand. Dat hij nog gelooft in Play-off I is niet het ergste, want dat moet hij doen. Maar dat hij zegt dat ze misschien beter zijn, dat slaat wel nergens op."

  "Tau's gevoel voor ruimte kun je niet aan iedereen leren"

  In Club Brugge-Anderlecht was Percy Tau een van de vele uitblinkers bij de thuisploeg. "Ik vond iedereen goed bij Club, maar hij was de beste", vindt Gert Verheyen. "Door de diepgang die hij bracht, maar ook door de variatie in zijn spel en goed positie te kiezen."

   

  "Hij stond altijd in een positie tussen 3 of 4 verdedigers, nooit stond hij in de dekking. Daardoor kon hij altijd voortspelen en naar een nieuwe positie zoeken. Dat gaat over gevoel voor de ruimte waarin hij aan de bal kan komen. Dat kun je niet aan iedereen leren, dat is ook gevoel."

  Bekijk de integrale uitzending van Extra Time: