Atleten slapen tijdens de Olympische Spelen in bedden van karton

  In Tokio zijn de bedden voorgesteld die geplaatst zullen worden in het atletendorp tijdens de Spelen. Opvallend is dat ze gemaakt zijn van karton, waardoor ze nadien gerecycleerd kunnen worden.

  Een nachtrust is cruciaal voor sporters, zeker in de aanloop naar wat voor velen hét hoogtepunt uit hun carrière moet worden. Toch maken de organisatoren van de Spelen in Tokio zich sterk dat je ook op een bed van karton perfect kunt slapen.

   

  De bedden zijn lichter dan een normaal bed - waardoor ze makkelijk verplaatst kunnen worden in de kamer - en kunnen ook tot 200 kilogram aan. De matras is van polyethyleen en kan qua hardheid aangepast worden.

   

  Het organisatiecomité heeft 18.000 bedden besteld voor de Olympische Spelen en 8.000 stuks voor de Paralympische Spelen. Nadien worden ze gerecycleerd, inclusief de matrassen.

   

  Volgens official Takashi Kitajima was de feedback van de verschillende landen positief. "We willen de atleten een goeie nachtrust bezorgen, maar hebben tegelijkertijd ook oog voor de duurzaamheid, een van de thema's van deze Spelen."