Voormalige Belgische topschutter neergekogeld in Dallas

  Andre Emett (r) in actie in het BIG3-kampioenschap.

  Andre Emett (r) in actie in het BIG3-kampioenschap.

  Basketballer Andre Emmett, ex-speler van Luik, is in de nacht van zondag op maandag vermoord in Dallas. De 37-jarige werd neergeschoten voor zijn woning.

  Volgens de politie van Dallas zat Andre Emmett rond 2.30u 's nachts in zijn auto voor zijn woning toen hij door twee personen benaderd werd. Na een discussie zette Emmett het op een lopen, maar tijdens zijn vluchtpoging werd hij neergeschoten. De basketballer werd nog naar het ziekenhuis gevoerd, waar hij overleed aan zijn verwondingen.

   

  Andre Emmett speelde in het seizoen 2007-2008 enkele maanden voor Luik, waar hij zich een begenadigd afwerker toonde. Met een gemiddelde van 23,9 punten per wedstrijd kroonde hij zich dat seizoen tot topschutter in de Belgische competitie.

   

  Emmett, die ook even in de NBA speelde voor Memphis en New Jersey, speelde in zijn carrière voor een hele waslijst aan clubs. De laatste tijd maakte hij vooral furore in het BIG3-kampioenschap. De BIG3 is een 3-on-3-competitie opgericht door de Amerikaanse rapper Ice Cube waarin ook tal van ex-NBA-spelers opdraven.