Ook financieel eindigt EK in mineur: "Break-even wordt moeilijk"

  Aanvaller Igor Grobelny kan zijn ogen niet geloven.

  De uitschakeling van de Red Dragons in de achtste finales van het EK is ook een financiële klap voor de Belgische volleybalfederatie. "Voor de organisatie zal het EK in mineur eindigen", zegt Geert De Dobbeleer van Volley Vlaanderen.

  De Belgische volleybalfederatie had ook gehoopt om in de kwartfinales het Sportpaleis vol te laten lopen met Belgische fans, maar met een affiche Servië-Oekraïne wordt dat moeilijk. "De uitschakeling van de Red Dragons is een tegenvaller, ook financieel", zegt De Dobbeleer. "We hadden gehoopt om enkele zware kosten te compenseren met de ticketverkoop, maar dat zal niet lukken."

   

  "Het wordt moeilijk om break-even te draaien. Onze organisatie is sterk genoeg om dat te overleven, maar we hadden het liever anders gezien. We moeten de afrekening nog maken, maar het was leuk geweest om voor een volle zaal af te sluiten in België."

  We moeten de afrekening nog maken, maar het was leuk geweest om voor een volle zaal af te sluiten in België.

  "Pech met de loting"

  De volleybalfederatie moet nu de Servische en Oekraïense fans warm maken voor de kwartfinales. "In Nederland lokken Polen en Estland veel buitenlandse fans. Er kwamen meer dan 2.000 supporters uit Estland, ongelofelijk. Ook Finland is heel populair."

   

  "Dat geluk hebben we niet gehad met de loting. Duitsland bracht maar een handvol fans mee, dus we waren afhankelijk van onze eigen supporters. Dat was leuk voor de sfeer in de poulefase, maar nu ontbreken we dat."

   

  "We hebben nog een actie gedaan via social media om Serviërs te lokken naar het Sportpaleis. Morgen zal blijken of dat gelukt is. De kwartfinales eindigen in mineur voor België. We zijn wel blij dat we veel mensen hebben kunnen mobiliseren voor de achtste finales. Dat is toch een basis om te groeien."